Webmail

Precis som våra övriga tjänster är webmail-tjänsten robust och enkelt att använda.
Normalt kan du väljer det passar dig bäst;

• att läsa e-post via webmail
  • och/eller:
  • att läsa e-post i ett e-postprogram.
  • Många väljer att använda ett e-postprogram i första hand och att använda webmail vid resor, semester mm.

Tips:Det kan vara bra att känna till att om du skulle stöta på problem med din exempelvis inställningar i ditt e-postprogram så kan du alltid använda webmail-tjänsten som normalt ingår i e-posttjänsten.

Logga in på webmailen direkt via fliken "webmail" som du finner i mitten, till höger på vår webplats (under nyheter). Logga in här: compartment.se.

Ett gränssnitt mot e-posttjänsten

Tänk på att webmailen är "bara" ett sätt att nå din e-posttjänst hos oss, dvs precis som exempelvis ett e-postprogram som Outlook.
    Alltså kommer en inställning som du exempelvis gjort i ditt e-postprogram inte på något sätt påverkra webmailen
    - om du exempelvis ändrar avsändarnamn i Outlook från "Kalle Svensson" till "Kalle Svensson Tapetserare AB" så måste
    denna ändring göras även i webmailen om du vill att den det nya avsändarnamnet ska visas även när du skickar e-post.

Tips: Tänk på att om du laddar hem nya e-mail till Inkorgen i ditt e-postprogram så syns inte eventuella nyinkomna e-postmeddelanden i webmailen - de ligger ju på hårddisken i din dator. Har du flera datorer eller användare som använder samma e-postadress finns flera olika möjligheter - kontakta vår support så berättar vi mer!

Alla kan använda webmail

Oavsett hur du mailar tycker vi att det ska vara enkelt. Med våra flexibla tjänster får du möjlighet att anpassa metod efter behov.
    Mobiltelefon? Gammal dator? Dålig Internetförbindelse? Inget problem vi har anpassat tekniken så den ska fungera för de flesta.

Tips: Du kan ändra inställningar i webmailen så snart du loggat in, anpassa utseende, språk och funktioner efter dina behov.

Vi har satt systemkraven riktigt, riktigt lågt för att så många som möjligt ska kunna anända tjänsten med minimal risk för problem. Exempelvis fungerar mycket gamla datorer och även mobiltelefoner mm.

Du kan även logga in på webmail.compartment.se och läsa viss supportinformation på de sidorna.

Systemkrav:

Hårdvara:
    • Komplett, fungerande dator med fungerande operativsystem; rekommenderade minimumkrav:
      • MacOS 9.2
      • MacOS X
      • RedHat Linux 6.0 (Linux 2.x)
      • FreeBSD 4.7
      • OpenBSD 2.9
      • Microsoft 2000
      • Microsoft XP
      • Microsoft 98
      • Microsoft 95
    • Internetförbindelse (minimum 9600baud modem el motsv. GSM etc).
    • Ram Minne: 24Mb minimum.
    • Grafik: 24bit 1024x768 eller bättre.
    Kort sagt i princip de flesta, även äldre, fungerande datorer med fungerande Internetförbindelse bör klara av att göra jobbet utmärkt.
    Mjukvara:
    • Fungerande webläsare; Testat på följande plattformar:
      • Netscape (navigator, communicator): version 7.2
      • Mozilla 'Firebird', 'Firefox', 'Mozilla version 0.7'
      • Opera 7.11
      • Även följande webläsare bör fungera, ev med viss begränsad funktionalitet: Konqueror, safari, dillo, netscape 4.x, opera 6.x.
      • Microsoft Internet Explorer (MSIE) version 6 eller högre rekommenderas, från och med version 5.5 (inklusive Internet Explorer för Mac) bör MSIE 5.5 fungera bra sånär som på att viss design i websidorna kan tolkas lite fel (bla i meny) pga brister i version 5.5 av MSIE, bortsett från detta bör funktionaliteten vara ok. Versioner innan 5.5 stöds ej men kan fungera.