FTP-tjänst (egen virtuell FTP-server)

FTP står för "File Transfer Protocol" är det protokoll som används för överföring av filer på Internet.

Notera att FTP-tjänsten med egen virtuell FTP-server ej är samma sak som den FTP-funktion som används för att ladda upp filter till en webhotelltjänst. Om du har både webhotell och FTP-tjänst har du olika inloggningsuppgifter till de båda tjänsterna;

FTP-server

Webhotell

Beroende på vilket FTP-program du använder så ser konfigurationen lite olika ut men oavsett vilket program du använder så måste du ange:

• FTP-host - dvs den ftp-server som du ska ansluta till, information om det namn du ska använda här finner du i din dokumentation som du har fått ifrån oss per post.
  • Användarnamn - för att kunna logga in på ditt servern måste du ange användarnamnet precis så som det är skrivet i den dokumentation du har fått från oss för det aktuella kontot.
  • Lösenord - till ditt användarnamn kan endast det användarnamn, precis så som det är angivet i användardokumentationen, användas för att logga in.
  • Om du använder en brandvägg kan du behöva konfigurera denna för att "släppa ut" dit FTP-program på Internet. Konsultera dokumentationen/support för din brandvägg om du skulle stöta på problem med att ansluta.

Om du fortfarande inte kan ansluta kan du se efter om ditt FTP-program är iställt på att använda sk Passiv FTP, detta ska du ta bort i så fall (i Mozilla Filezilla tex ska du ta bort en bock i en ruta under settings efterssom passive mode är förifyllt).

Såhär stänger du av passiv-ftp i Filezilla
    Grafisk exempel och förklaring av tillvägagångssätt med bilder